Ιπποφαές


Το ιπποφαές είναι πολυετής φυλοβόλος θάμνος που φτάνει μέχρι τα 3 μ. ύψος. Ο καρπός του μοιάζει με αυτόν του σταφυλιού και το χρώμα του είναι πορτοκαλί ή κόκκινο. Έχει πράσινα, στενά φύλλα. Χαρακτηριστικό του φυτού είναι η αντοχή του σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όπως το κρύο, η ξηρασία και οι περιοχές με αλάτι. Επιστήμονες ανακάλυψαν οτι το ιπποφαές έχει πάνω από 180 ουσίες.

Το ιπποφαές είναι ένα απο τα πιο ισχυρά θεραπευτικά φυτά και θεωρείται υπερτροφή. Περιέχει 30 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το ακτινίδιο και το πορτοκάλι. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη E είναι μεγαλύτερη από εκείνη του σιταριού και επίσης περιέχει όλα τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, τα αμινοξέα και περιέχει περίπου 30% πρωτεΐνη. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α βοηθάει στην διατήρηση της υγείας των μαλλιών, του δέρματος και των ματιών. Περιέχει λιπαρά οξέα ωμέγα-3, ωμέγα-6, ωμέγα-7 και ωμέγα-9 και σε συνδυασμό με τις βιταμίνες του συμπλέγματος B, που όπως είναι γνωστό επιδρούν θετικά στο νευρικό σύστημα, μειώνουν το άγχος και τονώνουν το νευρικό, ανοσοποιητικό και αναπαραγωγικό σύστημα. Προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών που δρουν προληπτικά κατά του καρκίνου και κατά της γήρανσης Βοηθάει στην επούλωση των γαστρικών ελκών, τα καρδιαγγειακά προβλήματα, ρυθμίζει τη χοληστερίνη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αντιμετωπίζει δερματικά προβλήματα όπως ακμή και εγκαύματα και επίσης επουλώνει τις πληγές του δέρματος. Τα αμινοξέα και τα λιπαρά οξέα βοηθάνε στο κάψιμο του λίπους και επίσης προσφέρουν στον οργανισμό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά χωρίς περιττές θερμίδες, γι' αυτό και είναι ο καλύτερος σύμμαχος κατά τις παχυσαρκίας.

 

Άν έχετε καρπούς ιπποφαούς, παρασκευάστε έγχυμα χρησιμοποιώντας 1 κουταλάκι του γλυκού για κάθε φλυτζάνι και πίνετε εώς 3 φλυτζάνια την ημέρα. Στο τέλος είναι σημαντικό να καταναλώσετε τους καρπούς. Στο έγχυμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βότανο. Ο ενδεδειγμένος τρόπος χρήσης είναι η άμεση κατανάλωση των καρπών του ιπποφαούς. Μπορείτε να τους καταναλώσετε σκέτους ή μέσα στη σαλάτα σας και η δοσολογία είναι μέχρι 3 κουταλάκια του γλυκού ημερησίως. Άν έχετε φύλλα, παρασκευάστε έγχυμα χρησιμοποιώντας 5 κουταλάκια του γλυκού σε ένα λίτρο νερού και πίνετε εώς 3 φλυτζάνια την ημέρα. 

Άν έχετε καρπούς ιπποφαούς, παρασκευάστε έγχυμα χρησιμοποιώντας 1 κουταλάκι του γλυκού για κάθε φλυτζάνι και πίνετε εώς 3 φλυτζάνια την ημέρα. Για    

Ακμή.Δυσμηνόρροια Άγχος Παχυσαρκία Χοληστερίνη Δερματοπάθειες