Σκόρδο

Φυτό βολβώδες γνωστό απο την αρχαιότητα, προερχόμενο απο την κεντρική Ασία που φτάνει περίπου τα 50 εκ. ύψος με λευκά ή ρόδινα άνθη και επίπεδα μυτερά φύλλα. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες και απο τα αρχαία χρόνια το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία διαφόρων λοιμώξεων. Στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο το χρησιμοποιούσαν για την περιποίηση των τραυμάτων. Έχει έντονη μυρωδιά λόγω των θειούχων ενώσεων που περιέχει. 
Θεραπευτικές Ιδιότητες

 Το σκόρδο είναι αντιβιοτικό, εφιδρωτικό, αποχρεμπτικό και πλούσιο σε βιταμίνη C. Βοηθάει στο κρυολόγημα, τη γρίπη και το βήχα. Διατηρεί το αίμα αραιωμένο με αποτέλεσμα να ωφελεί το κυκλοφοριακό και να ρίχνει την πίεση του αίματος.  
Τρόποι χρήσης

 Οι σκελίδες του σκόρδου στο φαγητό μειώνουν τη χοληστερίνη.  Αναμιγνύοντας και πίνοντας το χυμό μισού λεμονιού με συνθλιμμένο σκόρδο και λίγο ζεστό νερό, έχετε ένα τέλειο σύμμαχο στο κρυολόγημα. Για την ακμή τρίψτε ελαφρά τοπικά την ερεθισμένη περιοχή με μία σκελίδα.